• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Народження» першої сучасної медіатеки на Гуляйпільщині

«Народження» першої сучасної медіатеки на Гуляйпільщині

2017-10-05

/Files/images/mediateka 2017.jpg

5 жовтня, у час, коли країна відзначає величне свято хранителів мудрості – Всеукраїнський місячник бібліотек, вперше на Гуляйпільщині такий інтерактивний центр відкрився у Гуляйпільській ЗОШ №1.

Створення медіатеки проходить в рамках науково-педагогічного експерименту – впровадження соціальної програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», яка має за мету забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими потребами.

Архітектурний дизайнерський проект сучасної медіатеки включає в себе новий доступніший простір, вирізняється комфортним дизайном та має більш широкий спектр послуг. Медіатека оснащена комп’ютерами, які мають доступ до Інтернету, ксероксом та принтером. Зручний інтерактивний простір слугуватиме відвідувачам. Діти зможуть спілкуватися, проводити вільний час, виконувати домашнє завдання та отримувати нову інформацію.

На святі були присутні голови міської та районної влади, районного відділу освіти, молоді та спорту, заступники директора ТОВ «Еталон-Агро-Плюс», депутати районної ради О.О.Кірієнко та С.В.Целіковський, ветеран бібліотечної справи М.В.Грицаюк, а також представники районного методичного кабінету та будівельної організації, робітники якої доклали максимум зусиль, щоб професійно, швидко і якісно реконструювати приміщення медіатеки.

Особливим багатством бібліотек є бібліотекарі. Тож особлива шана цього дня творчій, талановитій, досвідченій та безмежно відданій своїй справі людині, яка багато років безкорисливо, з повною віддачею працювала у шкільній бібліотеці. Учні та вчителі висловили подяку Грицаюк Марії Василівні за душевне тепло, за відкриття дитячих сердець, за таємничі мандрівки незвіданими стежками, за мудрість і досвід, переданий молодому поколінню.

З вітальним словом виступив Олександр Кірієнко, який не тільки привітав колектив та учнів школи з появою у навчальному закладі нової медіатеки, а й передав у подарунок колективу телевізор від народного депутата Верховної Ради України VІІ скликання Олександра Івановича Дудки. Педагогічний, учнівський та батьківський колективи, а також адміністрація школи висловили найтепліші слова подяки Олександру Івановичу за цей цінний подарунок, адже його учні та педагоги школи використовуватимуть щодня, щоб урізноманітнювати форми і методи навчально-виховного процесу.

Директор школи Любов Каткова подякувала усім, хто долучився до створення мультимедійного простору в закладі.

Найбільш довгоочікуваним моментом свята стала церемонія вручення символічного ключа від сучасної медіатеки, який прийняла директор школи. А кульмінація свята – урочисте відкриття бібліотечно-інформаційного центру – відбулася вже у самій медіатеці, де урочисто перерізали стрічку Р.С.Бут, М.В.Грицаюк, шкільний бібліотекар Г.М.Порохнява та переможець районного конкурсу читачів учениця 8-Б класу Дар’я Кацай.

Перші гості медіатеки на власні очі впевнилися, що вона включає грандіозне скупчення мультимедійних файлів на різній технічній апаратурі, дає змогу працювати як на комп’ютері, так і зі звичайними книжками, використовувати в роботі диски, великі екрани телевізорів та інші інноваційні технології.

Бібліотекар Галина Порохнява провела так звану екскурсію новою бібліотекою, яка включає тепер 4 зони: зона адміністратора (абонемент), читальна, комп’ютерна та зона відпочинку. Також у бібліотеці є ізольована зона для вчителя, оснащена комп’ютером та Інтернетом.

Сьогоднішня подія є тільки початком на шляху до створення мультимедійного простору в шкільних бібліотеках. Сподіваємося, у майбутньому ще не в одній школі з’являться такі ж освітні інформаційні центри, а небайдужі до освіти люди й надалі приділятимуть значну увагу створенню та забезпеченню умов якісного навчання та виховання дітей, всебічного розвитку їхньої особистості.

Джерело: Гуляйпільський інформаційний портал

Кiлькiсть переглядiв: 177