• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Втішають душу нові імена - на творчих сходинках «Учитель року»

Втішають душу нові імена - на творчих сходинках «Учитель року»

2017-12-08

/Files/images/DSC_0284.JPG

Народилось це пресвітле свято,

Закружляло вихором тепла,

Землю облетіло, щоб сказати:

“Гуляйпільським вчителям хвала!”

Щороку у нашому районі проводиться традиційне свято талановитих освітян, які демонструють рівень професійної підготовки у одному з найкращих конкурсів педагогічної майстерності «Учитель року».

Це конкурс вшанування педагогів – за якими стоять діти, молодь, Україна. Це конкурс для вчителів, які прагнуть постійного творчого зростання, яким необхідне відчуття особистого успіху.

П’ять найкращих педагогів об'єднав районний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2018» у номінаціях: «Українська мова та література» - Петренко Наталія Іванівна, вчитель української мови та літератури Залізничної загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів; «Німецька мова» - Кравець Тетяна Сергіївна, вчитель німецької мови Гуляйпільської спеціалізованої загальноосвітньої школи; «Фізика» - Свірєпова Вікторія Сергіївна – вчитель фізики Гуляйпільської загальноосвітньої школи №1; «Фізична культура» - Лисенко Віта Олександрівна – вчитель фізичної культури Добропільської загальноосвітньої школи та Третяк Віктор Григорович - вчитель фізичної культури Залізничної загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Це цілеспрямовані вчителі, з широким світоглядом, завжди відкриті, готові допомогти, цікаві співрозмовники, яскраві представники генерації творчих педагогів.

Учасникам конкурсу потрібно було талантом і майстерністю довести: учитель – професія далекої дії, він – майстер, що перетворює сіру буденність на незвіданий шлях до загадкових зірок, він несе любов туди, де була неприязнь, прощає там, де ображають, мирить, де були непорозуміння, відновлює віру серед сумнівів, дарує надію замість відчаю.

Вони успішно пройшли випробування: провели відкриті уроки, представили самоаналіз проведеного уроку, презентували «педагогічну візитку вчителя» та проходили перевірку фахової майстерності. Конкурс «Педагогічна візитка вчителя» дав можливість оцінити вміння учасників презентувати себе як педагога, здатність до розкриття власної педагогічної системи роботи та її методичних здобутків, демонстрації результативності застосування обраної педагогічної технології, методів та форм роботи, познайомитися з новими технологіями, новими методиками і авторськими напрацюваннями, які втілюються на практиці.

Учитель – це найтонший інструмент, що вміщує палітру людської діяльності: він і філософ, і диригент, і організатор, і вчений, і психолог, і артист – у роботі з ним треба поважати його уявлення про діяльність, допомагати йому розкрити всі достоїнства і красу звучання цього інструмента.

Конкурси відкрили нові можливості, великі перспективи. А підготовка до них спонукала учасників підвищити методичний і фаховий рівень, хоча головним стимулом для професійного самовдосконалення були й залишаються учні — допитливі, наполегливі, розумні.

За результатами конкурсу учасники нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської районної державної адміністрації:

За ІІІ місце – Петренко Наталія та Третяк Віктор;

За ІІ місце – Кравець Тетяна та Свірєпова Вікторія;

За І місце – Лисенко Віта.

Залишається побажати аби свій педагогічний талант учасники конкурсу «Учитель року – 2018» в повній мірі змогли розкрити, аби кожному з них посміхнулася удача. І не важливо хто переможець, головне, що тут немає тих, хто програв. І тому свідчення – повага колег, довіра батьків і любов учнів.

Завідувач РМК Олена ІЛІЄНКО

Фоторепортаж заходу

Кiлькiсть переглядiв: 319