• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 21 листопада – День Гідності і Свободи

21 листопада – День Гідності і Свободи

2018-11-23

21 листопада – День Гідності і Свободи, свято, яке встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також належного вшанування патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…

Цього дня в наших школах відбулися лінійки: «День гідності і свободи», «Україна – це територія гідності й свободи», «Мапа Пам’яті».Також у школах провели уроки Мужності: «Пам’ятаємо героїв», «Ці події сучасному українцю не забути» -для учнів 8-11 класів, «Слава героям! Слава Україні!».

В КЗ«Полтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів» провели літературну виставку у шкільній бібліотеці та виставку матеріалів у шкільному музеї до Дня Гідності та Свободи. В КЗ «Любимівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» провели книжкову виставку - «Ми не зганьбили славу наших предків, нових Героїв дали небесам» та флешмоб емблем до Дня Гідності та Свободи .

Також в закладах освіти провели години спілкування та виховні години до Дня Гідності та Свободи.

У КЗ «Полтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та КЗ «Новозлатопільска ЗОШ І-ІІІ ступенів» провели конкурс малюнків -«Доленосні події української історії». Розповідь з презентацією «У їхніх серцях жила Україна».Також пройшов показ відеофільмів про реальні події в Україні «Неоголошена війна». Конкурс малюнка «Діти за мир, за єдину Україну» організувала КЗ «Приютненська ЗОШ І-ІІІ ступенів».

Учні КЗ «Любимівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» вшанували пам'ять героя АТО Демуренко Дмитра покладанням квітів.

Учні 9-11 класів КЗ «Новозлатопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів» написали твори на тему:«Покоління Z» а учні 7-8 класів провели диктанти на тему:«Україна – європейська держава».

КЗ «Приютненська ЗОШ І-ІІІ ступенів» провела для учнівської молоді кінолекторій з переглядом документальних фільмів «Шлях до свободи», «Революція Гідності – Майдан».

Заходи проводилися з метою ознайомити учнів із трагічною сторінкою нашої історії, розповісти про революцію гідності, героїв АТО, небесну сотню; розвивати пізнавальну активність та емоційну сферу - співпереживання за долю української армії; плекати почуття поваги ; виховувати моральні чесноти, стоїчні риси характеру (мужність, наполегливість, цілеспрямованість), почуття гордості за свій народ, національну свідомість та патріотизм; винести уроки толерантності і неможливості вирішення конфліктів за допомогою зброї; сприяти формуванню громадянської позиції як одного з проявів духовності нації; дати можливість відчути особливу цінність миру і спокою у світі, важливість таких понять як милосердя, підтримка та співчуття.

Кiлькiсть переглядiв: 249