• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ДЮП- це круто, ДЮП- це клас, ДЮП об’єднує всіх нас!

ДЮП- це круто, ДЮП- це клас, ДЮП об’єднує всіх нас!

2015-04-08

/Files/images/0121.jpg«Не можна побачити море без моря!» - скажете ви. Та ні ж бо, можна, – якщо це море дитячих сердець, запалених єдиним бажанням: зробити довколишній світ кращим і безпечнішим. А зветься це дитяче море, яке щороку на початку весни виграє хвилями численних конкурсів, – фестиваль дружин юних пожежних.

Вже традиційно Гуляйпільська ЗОШ, щоразу доводячи свою гостинність і високий рівень підготовки, на районному етапі 3 квітня радо зустрічала команди чотирьох загальноосвітніх навчальних закладів: Гуляйпільської ЗОШ №1 (директор Любов Каткова), Гуляйпільської СЗОШ (директор Віктор Науменко), Верхньотерсянської ЗОШ (директор Володимир Застрожніков) та Успенівської ЗОШ (директор Ігор Буряк).

Команди по черзі вражали журі своїми виступами, то намагаючись розсмішити, то спантеличити. Виступи всіх команд були яскравими, музичними та найголовніше – вони пропагували серед дітей безпечне поводження й основи безпеки життєдіяльності..

Особливої уваги заслуговує команда Гуляйпільської СЗОШ. На подив, яскраві, рухливі, веселі, кмітливі учасники фестивалю створили справжній фурор у залі, викликаючи гучні оплески та непідробні овації. Цим амбітним дюпівцям таланту не займати, зрозуміло було вже з першого виходу на сцену.

Команда Гуляйпільської СЗОШ (керівник Людмила Вербицька) були першими у конкурсах: «Візитка», «Домашнє завдання», «Плакат соціальної реклами». Справжніми випробуваннями для юних рятувальників стали спортивні змагання з подоланням перешкод. Етап «Влучний ствольщик» конкурсу «Безпечна прогулянка» найшвидше подолала команда Гуляйпільської ЗОШ № 1 (керівник Денис Ганенко). Команда Верхньотерсянської ЗОШ (керівник Олег Петров), Гуляйпільської СЗОШ та команда Гуляйпільської ЗОШ № 1 поділили перше місце на етапі «Медичний». На етапі «Рятування потопаючого» конкурсу «Безпечна прогулянка» найкращий результат показала команда Успенівської ЗОШ (керівник Наталія Возна). На етапах «Рятувальна мотузка», «Гриби» конкурсу «Безпечна прогулянка» перемогла команда Гуляйпільської СЗОШ.

За загальними результатами всіх конкурсів перше місце в районному етапі Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних в 2015 році посіла команда Гуляйпільської СЗОШ, друге – Верхньотерсянської ЗОШ та Гуляйпільської ЗОШ №1, третє – Успенівської ЗОШ.

Але навіть така запекла боротьба не зародила іскри протиріч і сумніву, що вкотре доводить цілковиту єдність усіх учасників, які розуміють, що лише разом можна досягти високих результатів у такій складній справі, як пропаганда безпеки життєдіяльності

08 квітня на базі Гуляйпільської СЗОШ відбувся зональний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних. За право боротись на завершальних обласних змаганнях завітали три учнівських команди навчальних закладів Пологівського, Новомиколаївського та Гуляйпільського районів. У першому конкурсі «Візитка» команди представили свою пожежну дружину. Під час другого конкурсу домашнє завдання під гаслом: «Рятівник - мужня професія, гордість країни!» команди демонстрували не лише свої знання з правил безпеки, але й акторські, вокальні здібності, креативність та почуття гумору. Гучними оплесками вболівальники у залі щиро підтримували кожну команду. Особливо вразив глядачів виступ команди Гуляйпільської СЗОШ. Виступ наших юних пожежних був неперевершений. Під час конкурсу «Влучний ствольщик» учасники нашої команди та команд суперників дивували своїми навичками у пожежно-рятувальній справі, демонтрували швидкість, влучність та силу бійцівського духу. А конкурс «Плакат соціальної реклами» розкрив художні таланти учасників всіх команд у соціальній рекламі - вони представляли власноруч створені плакати на тематику безпеки життєдіяльності.

Інтрига зберігалася до самого кінця, але без жодної нотки зверхності можемо авторитетно заявити - наші були найкращими! До такого рішення прийшли і члени авторитетного журі, віддавши команді Гуляйпільського району найвищий бал. Друге місце посіла команда Пологівського району, на третьому – Новомиколаївський район.

За результатами фестивального дня усі учасники отримали грамоти відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської райдержадміністрації та солодкі призи від Головного управління ДСНС України в Запорізькій області.

Зайняте перше місце стало для юних пожежних упевненою перепусткою на обласний фінал у місті Запоріжжі.

Виступаючи під час церемонії нагородження начальник караулу 19-ї ДПРЧ ГУДС НС України в Запорізькій області Олег Новохатько зазначив: «Хочеться подякувати педагогам і учасникам фестивалю за активну участь у його проведенні. Приємно відмітити, що з кожним роком програми команд стають все кращими й оригінальнішими. Виступи усіх команд були по-своєму яскравими, неповторними та цікавими. Молодь мала можливість не лише проявити свої знання, вміння та навички, але й поспілкуватися з однолітками, поділитися досвідом, дізнатися багато нової інформації. Тому є всі сподівання, що цьогорічний захід пройшов весело, кмітливо і залишиться у пам’яті його учасників надовго».

Відділ освіти, молоді та спорту дякує за допомогу в організації та проведенні районного та зонального етапів Всеукраїнського фестивалю ДЮП начальнику служби цивільного захисту в Гуляйпільському районі Володимиру Панасейку, голові районної організації Товариства Червоного Хреста Марині Ігнатович, медичним сестрам районної організації товариства Червоного Хреста Світлані Калюті та Любові Кучеровій, директору РЦДЮТ Ларисі Горпинич та керівнику гуртка ЗОЦТКСЕУМ Олександру Лисенку за участь у суддівській колегії. Директору Гуляйпільської СЗОШ Віктору Науменку за підготовку проведення заходу та організацію харчування учасників, керівнику Людмилі Вербицькій за якісну підготовку команди –переможниці.

Життя коротке, але людина знов і знов переживає його у своїх дітях. І саме тому, що діти – це наше продовження, і всі ми, зрештою, родом із дитинства, дорослі так бережно ставляться до свого майбутнього, своїх нащадків: оберігають і захищають їх. Є діти, які, незважаючи на свій юний вік, діють в екстремальних ситуаціях не гірше, а подекуди навіть краще, ніж дорослі.

Діти ці живуть у самому центрі Гуляйполя – навчаються в Гуляйпільській СЗОШ: Дмитро Славський, Вікторія Саприкіна, Віта Лук’яшко, Оксана Малюга, Максим Горобець, Вячеслав Єрмак. Вони як вітер – швидкі і нестримні, вони, як сонце, – освітлюють все навколо своїми усмішками, вони, як вода, – лагідні і пустотливі на дозвіллі, але в змаганні – це вируючий потік, який ніхто не може зупинити.

Тож побажаємо їм успіху та перемоги на обласному етапі змагань в місті Запоріжжя!

Кiлькiсть переглядiв: 327