• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-брифінг для заступників директорів з виховної роботи та класних керівників на тему «Пріоритети у формуванні здоров’язберігаючих технологій»

Семінар-брифінг для заступників директорів з виховної роботи та класних керівників на тему «Пріоритети у формуванні здоров’язберігаючих технологій»

2018-03-15

/Files/images/tsentr_zaynyatost/IMG_20180315_092138.jpg

15 березня 2018 року у приміщенні районного центру зайнятості методистом РМК Минкою Г.А. організовано та проведено семінар-брифінг для заступників директорів з виховної роботи та класних керівників на тему «Пріоритети у формуванні здоров’язберігаючих технологій », на якому було розглянуто п наступні питання:

- Теоретичні аспекти застосування здоров’язбережувальних технологій на уроках та у виховній роботі;

- Види оздоровчої діяльності на уроках та у виховній діяльності;

- Ідеї В.О.Сухомлинського щодо культури здоров’я школярів.

Практична робота передбачала cтворення міні-проекту на тему

«Використання здоров’язберігаючих технологій на уроках та в позакласній діяльності».

Впровадження здоров'язберігаючих технологій потребує від учителя , по-перше, не допускати перевантаження учнів, визначаючи оптимальний обсяг навчальної інформації й способи її надання, враховувати інтелектуальні та фізіологічні особливості учнів, індивідуальні мовні особливості кожного учня. Намагатися планувати такі види роботи, які сприяють зниженню втоми. Здоров'язберігаючі технології передбачають: зміну видів діяльності, чергування інтелектуальної, емоційної, рухової видів діяльності; групової й парної форм роботи, які сприяють підвищенню рухової активності , вчать вмінню поважати думки інших, висловлювати власні думки, правилам спілкування; проведення ігор та ігрових ситуацій, нестандартних уроків, інтегрованих уроків. Учитель повинен працювати так, щоб навчання та виховання дітей в школі не завдавало збитку їх здоров'ю, не знижувало рівня мотивації навчання.

Питання орієнтації на впровадження здоров’язберігаючих технологій, організації навчально-виховного процесу щодо підтримання здоров’я - це цілий пласт для серйозної методичної роботи, який спонукає на подальшу творчу працю.

Окрім того на семінарі виступив заступник директора районного центру зайнятості Рябцева О.А., яка висвітлила питання «Потреби сучасного ринку праці», а також були підведені підсумки місячника профорієнтації.

Кiлькiсть переглядiв: 220