• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проведення кущового семінару у рамках Дня цивільного захисту та Тижня безпеки дитини у 2017 році на базі КЗ «Воздвижівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Воздвижівської сільської ради

Проведення кущового семінару у рамках Дня цивільного захисту та Тижня безпеки дитини у 2017 році на базі КЗ «Воздвижівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Воздвижівської сільської ради

2018-04-27

27.04.2018 року на базі КЗ «Воздвижівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Воздвижівської сільської ради відбувся кущовий семінар у рамках Дня цивільного захисту та Тижня безпеки дитини у 2018 році.

У семінарі взяли участь представники наступних навчальних закладів: Воздвижівська ЗОШ; Воздвижівський ЗДО «Малятко»; Долинська ЗОШ; Долинський ЗДО «Барвінок»; Залізнична ЗОШ; Залізничний ЗДО «Калинка»; Добропільська ЗОШ. На семінарі були присутні: секретар РМК Тарасенко Лілія Володимирівна, начальник пожежної частини Дерев'янко Роман Миколайович та провідний спеціаліст Гавриленко Денис Миколайович.

Робота проходила за типовим планом проведення кущового семінару працівниками навчальних закладів, які відповідають за безпеку життєдіяльності, навчальні предмети «Основи здоров’я» та «Захист Вітчизни» в навчальних закладах Гуляйпільського району.

План семінару включав наступні питання:

1. З досвіду роботи з питання безпеки життєдіяльності у Воздвижівській ЗОШ. Дії керівників навчальних закладів та педагогічних працівників з питання безпеки життєдіяльності. (директор Воздвижівської ЗОШ Стасик О.А.)

2. Методичні рекомендації щодо організації протипожежної безпеки в закладах освіти. Правила евакуації з приміщення, в якому виникла пожежа та використання первинних засобів пожежогасіння. Оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації. Укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту та евакуаційні заходи. Порядок дій у разі виявлення підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні для дітей шкільного віку (начальник пожежної частини Дерев'янко Роман Миколайович).

3. Удосконалення навичок застосування первинних засобів пожежогасіння ( вогнегасників нових зразків);

4. Практична частина «Дії під час повідомлення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації у Воздвижівській ЗОШ».

5. Практична частина (Дії під час виникнення пожежі) Воздвижівський ЗДО «Малятко».

Учасники семінару ознайомилися з досвідом роботи Воздвижіівської ЗОШ з питань організації цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, яким поділилася Стасик О.А. Гості переглянули виставку розробок уроків. виховних годин, вікторин та конкурсів, малюнки та плакати щодо організації цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в навчальному закладі.

Перед учасниками семінару виступили Гавриленко Денис Миколайович та Дерев'янко Роман Миколайович, які ознайомили їх з методичними рекомендації щодо організації протипожежної безпеки в закладах освіти. Представники ДСНС провели практичні навчання учасників семінару щодо удосконалення навичок застосування первинних засобів пожежогасіння ( вогнегасників нових зразків)

Після цього були проведені обєктні тренування з евакуації з приміщення Воздвижівської ЗОШ у випадку повідомлення про загрозу надзвичайної ситувції.Учні Воздвижівської ЗОШ показали теоретичні знання та практичні вміння щодо користування вогнегасниками. Учасники семінару відвідали Воздвижівський ЗДО «Малятко» та стали учасниками тренування «Дії під час виникнення пожежі» (завідуюча Кучерява Н.В.).

На завершення семінару його учасники відвідали виховний захід приурочений до річниці Чорнобильської трагедії, який проходив у сільському будинку культури. Директор Воздвижівської ЗОШ Стасик О.А. підвела підсумки семінару та подякувала учасникам за їх активну та плідну роботу.

/Files/images/3.jpg

/Files/images/1.jpg/Files/images/2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 172