• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про проведення заходів приурочених до Дня захисника України у 2018 році

Про проведення заходів приурочених до Дня захисника України у 2018 році

2018-10-19

/Files/images/den_zahisnika/Флешмоб.jpg

Про проведення заходів приурочених до Дня захисника України у 2018 році

ЗВІТ

про проведення заходів присвячених до Дня захисника України

На виконання листа Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації № 3981/03-2-02 від 01.10.2018 року «Про інформування щодо відзначення Дня захисника України у 2018 році» та розпорядження Гуляйпільської районної державної адміністрації Запорізької області № 344 від 28.09.2018 «Про відзначення Дня захисника України у 2018 році» ,відповідно до наказу відділу освіти, молоді та спорту Гуляйпільської районної державної адміністрації №266 від 01.10.2018 «Про відзначення Дня захисника України у 2018 році», з метою вшанування героїзму та мужності захисників незалежності та територіальної цілісності України, збереження військових традицій українського народу, вихованню патріотичного духу підростаючого покоління та поваги до своєї держави, вшанування українських військовослужбовців, учасників Антитерористичної операції у Донецькі та Луганській областях.

З 8 жовтня по 12 жовтня 2018 року в закладах освіти Гуляйпільського району були проведені заходи приурочені до святкування Дня захисника України.

Протягом тижня у КЗ «Добропільська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та КЗ «Полтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів» проводились виховні години на тему «В єдності наша сила», «З відданістю Україні в серці», «Українські звитяжці». «Історична подорож у часі», «Славетні імена України», «Ми нащадки козацького роду». Постійно діяла виставка плакатів «Україна у моєму серці» також учні мали можливість переглянути як художні, так і документальні відеоматеріали про подвиги захисників України, історичні факти становлення української армії. У КЗ «Приютненська ЗОШ І-ІІІ ступенів» учні підготували цікаві повідомлення про виникнення військових термінів.

12 жовтня в КЗ « Врхньотерсянська ЗОШ І-ІІІ ступенів» провели години спілкування на тему «Нащадки козацької слави», під час яких познайомили учнів з історією свята Дня захисника України та пригадали традиції славного українського козацтва. Учні 8-11 класів переглянули український художній фільм «Козаки йдуть» - режисера Сергія Омельчука відзнятий у 1991 році . Після перегляду фільму відбулося активне обговорення, під час якого байдужих не виявилося, адже мужність, звитяга, розум та козацька слава наших прадідів червоними нитками прописана на сторінках літопису української історії.

На базі КЗ «Любимівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та КЗ «Новозлатопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів» влаштували флешмоб на тему: « Слава Україні ! Героям слава!», також відбулась святкова лінійка «Ми козацького роду нащадки», проводились: Брей-ринг « Душу – Богові, життя- Україні, честь- собі !», бліц- інформація до Дня козацтва, Дня Покрови, Зня Захисника, Дню УПА 11.10.2018, вікторина «Ми роду козацького діти» та конкурси «На кращий козацький куліш», «На краще виконання козацької пісні « Ми козаки»,в КЗ «Залізнична ЗОШ І-ІІІ ступенів» на честь свята відбулися спортивні змагання «Ми щит і меч твій, Україно»!».Також вітали бійця АТО Бєлостоцького Є. В. з Днем захисника України.

13 жовтня 2018 року в КЗ «Верхньотерсянська ЗОШ І-ІІІ ступенів» провели проведено конкурс стінгазет, присвячених Дню захисника Вітчизни, години спілкування на військово-патріотичну тематику. Також в КЗ «Воздвижівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» проведено зустрічі із учасниками АТО, конкурс «Вітальної листівки до Дня захисника Вітчизни».

В КЗ «Малинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та в КЗ «Долинська ЗОШ І-ІІІ ступенів» в шкільній бібліотеці організовано перегляд виставки – панорами «Степ та воля – козацька доля», на якій представлена література на козацьку тематику, адже епоха козацтва створила глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української культури. У цей день учні та вчителі школи приєдналися до привітань на адресу всіх захисників нашої Вітчизни та прийняли участь у щорічній благодійній акції «Допомога солдату» до Дня Захисника України та підтримки військовослужбовців, що перебувають в зоні АТО. У школі було проведено спортивні змагання «Хай живе козацька воля, хай живе козацький дух!”, в яких приймали участь дві команди – «Відважні козаки» та «Сивий коник». Хлопці змагалися в козацькій естафеті на спритність, перетягували канат, метали м'ячі та ін. Закінчилися змагання грою у футбол. Після спортивних змагань всі діти скуштували справжній козацький куліш, який приготували на вогні старшокласники разом з учителями.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці. У цей складний для України час потрібно знаходити те, що єднає нас – різних, проте рівних громадян вільної держави. Радісно, що українська молодь ревно береже історичну пам'ять нашого народу і популяризує його традиції.

/Files/images/den_zahisnika/Зустрiч_з_воiном_АТО.jpg/Files/images/den_zahisnika/Фото_1.jpg/Files/images/den_zahisnika/Фото_3.jpg/Files/images/den_zahisnika/Флешмоб.jpg/Files/images/den_zahisnika/Фото_2.jpg/Files/images/den_zahisnika/Фото_4.jpg

Скачати звіт

Кiлькiсть переглядiв: 312