• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Від компетентного вчителя - до компетентного учня

Від компетентного вчителя - до компетентного учня

2012-11-01

/Files/photogallery/IMG_0647.jpgЗміст сучасної початкової освіти вимагає від педагога високої компетентності. Саме це питання і обговорювали вчителі початкових класів на районному семінарі «Професійна компетентність вчителя – запорука зростання результативності навчальної діяльності молодших школярів», який нещодавно проходив на базі ЗОШ №1 і відбувся у форматі «круглого столу».

Звертаючись до присутніх, директор школи Каткова Любов Єгорівна наголосила на тому, що вчителі ЗОШ №1 сьогодні плідно працюють над формуванням як власної професійної компетентності, так і над ключовими компетентностями своїх учнів.

В обговоренні питань «круглого столу» взяли участь та поділилися своїм досвідом та напрацюванням практичний психолог навчального закладу Анжела Петрівна Долженко та вчителі початкових класів Наталія Миколаївна Явтухова, Валентина Петрівна Шокотко, Олена Василівна Отрішко, Тетяна Миколаївна Шеремет. Про формування комунікативної та читацької компетентності школярів молодших класів на уроках мови доповіли Тетяна Петрівна Кукурудзяк, Тетяна Іванівна Горпинич та Наталія Вікторівна Єна, виступи яких супроводжувалися демонстрацією фрагментів відеоуроків та мультимедійними презентаціями.

Підсумовуючи роботу засідання «круглого столу», методист районного методичного кабінету відділу освіти Лариса Іванівна Ольхова наголосила на тому, що розвиток професійної компетентності учителів виступає нині одним із пріоритетних завдань у цілісній системі безперервної педагогічної освіти. Адже майстер педагогічної праці – це , перш за все, високо компетентний у власній предметній галузі спеціаліст, який використовує на високому рівні свої професійні знання, навички та вміння.

Кiлькiсть переглядiв: 124